Formel for suksess

Hvorfor leverer noen selskap alltid overlegne resultater i forhold til sine konkurrenter? Et hint: Enkel styringspraksis.

Formel for suksess? Finnes den? Vel, forskere fra verdens ledende forretningsskole, Harvard Business School tok oppgaven på å finne styringspraksis og hovedfaktorene for vekst og suksess. Over en 10-års periode fulgte de 200 bedrifter som hadde overlegne resultater. Det massive studiet resulterte i ‘The Evergreen Project’. De fant ut at de mest vellykkede bedriftene levde etter enkle styringspraksiser som de mestret samtidig.

Oppskriften forskerne identifiserte var enkel. De kalte formelen 4+2 = Sustained (vedvarende) Business Success.


Formel for suksess

Primær praksis = SSKD

Følgende fire avgjørende faktorer du må følge: Strategi / Struktur / Kultur / Drift  

Styrinspraksis del 1.
Strategi → Struktur → Kultur → Drift = Frukt

1. Strategi

Uansett hvilken strategi. Enten det er lave priser eller innovative produkter. Din strategi må være tydelig, godt kommunisert og forstått av alle ansatte, partnere, investorer, og ikke minst kundene. Pass på at du finjusterer strategien basert på endringer i markedet. For eksempel; en ny teknologi, en sosial trend, en statlig regulering, eller en konkurrents «breakaway» produkt.

* Ordet innovasjon kommer opprinnelig fra det latinske ordet «innovare», som betyr å fornye eller å skape noe nytt.

2. Struktur

Vinnerne viste en struktur som reduserte byråkrati og forenklet arbeidet. Gjør din organisasjon lett å arbeide i og samarbeide arbeide med. Fremme samarbeid og utveksling av informasjon i hele selskapet. Sett de beste folkene i front. Etabler kanaler eller metoder for deling av kunnskap rundt produktene og i bedriften.

3. Kultur

Inspirer ledere og alle ansatte til å gjøre sitt beste. Gi de ansatte og ledere myndighet til selv å ta beslutninger og til å finne måter å forbedre driften på; inkludert sin egen hverdag. Skap en god kultur et utfordrende og tilfredsstillende arbeidsmiljø. Etabler og følg selskapets klare verdier.

4. Drift

De bedriftene som lykkes er mer produktive, effektivehar og har en sterk drift eller gjennomsføringsevne. Du kan ikke alltid tilfredstille kundene dine, men pass på at du aldri skuffer dem. Lever produkter og tjenester som konsekvent oppfyller kundenes forventninger. Ikke sett ledere med myndighet til å beslutte på et kontor, men nær «frontlinjene», slik at bedriften raskt kan reagere på endrede markedsforhold.


Sekundær praksis = TILP

Så er du fri til å velge to av de fire alternative faktorene; talent, innovasjon, lederskap eller partnerskap.

Styrinspraksis del 2.
Talent / Innovasjon / Lederskap / Partnerskap  

Talent

Vinnere klarer å holde på dyktige medarbeidere og de utvikler mer. Fyll topp- og mellomledelse med medarbeidere som har et tydelig talent når det er mulig. Viderutvikle dine egne ansatte.

Innovasjon

Et fleksibelt selskap viser innovative produkter og tjenester og skaper forventninger i en bransje – i steden for å reagere når det er for sent. Med fokus på innovasjon kan du bruke feks. ny teknologi for å designe nye produkter og tjenester.

Lederskap

Bruk ledere som er entusiastiske, dedikerte og som bryr seg om sine medarbeidere. Oppmuntre ledelsen å styrke sine forbindelser med de ansatte på alle nivåer i selskapet. Nedsett et styre eller et lederskap som kan ha en andel i selskapet om det er mulig. «People who never make mistakes turn out to be awesome employees, while people who learn from their mistakes – turn out to be awesome bosses.»

Partnerskap

Vellykkede virksomheter høster ofte vekst gjennom fusjoner, strategiske partnerskap partnerskap og samarbeid.

Image with visual parallax effect

4+2 nå

Tid for å applisere

Suksess kommer ikke av seg selv. Formelen 4+2 er ikke i praksis ikke like enkel å praktisere i hverdagen som det kan høres ut. Suksess er hardt arbeid – og krever villighet til endring over tid, entusiasme og fokus.Suksess: «The achievement of something desired, planned, or attempted»

Dynamis har lang erfaring, og har flere suksesshistorier å dele. Din bedrift kan leie oss inn på timebasis, prosjektbasis eller langtidsleie. Vil du vite mer? Ta kontakt med oss for et uforpliktende møte, så deler vi litt av vår erfaring rundt dette.

Send oss en mail post@dynamis.no eller ring oss på +47 91 66 15 87.

Og husk

Ingen blir god alene. Vellykkede virksomheter høster vekst gjennom strategiske partnerskap og samarbeid.

Vi elsker å dele, og møtes gjerne for en uforpliktende kaffekopp. Velkommen til samarbeid.


Rapporten: 4+2 = ‘The Evergreen Project’ fra Harvard Business School → 4+2 = Sustained Business Success. Forfattere: Nitin Nohria, William Joyce, and Bruce Roberson.

© Dynamis

Rapporten: 4+2 = ‘The Evergreen Project’ fra Harvard Business School → 4+2 = Sustained Business Success. Forfattere: Nitin Nohria, William Joyce, and Bruce Roberson.