Hvert år velger Pantone årets farge. For 2019 er det Living Coral.

COLOR OF THE YEAR 2019: Living Coral.

Lurer på hvordan motebildet til sommeren eller høsten 2019 vil se ut? Hvem er trendsetterne, og hvem bestemmer alt dette? I 20 år har Pantone inspirert mange bransjer, mote, industriell design, produkter, emballasje og grafisk design.

Årets farge 2019; Living Coral

Levende og myk – PANTONE 16-1546 Living Coral.

Varme og nærhet til en hektiske hverdag

Pantone skriver i sin presentasjon at fargen symboliserer en reaksjon mot stormen av digitalisering og sosiale medier som stadig tar mer av vår hverdag og tid.

For å skape kontakt med andre menneske søker vi etter autentiske opplevelser, varme og nærhet. Naturen gir oss energi. På samme måte som korallrevet er kilde til næring og skaper ly for havets liv – skal den pulserende og milde fargen Living Coral fylle mennesker med varme og nærhet til vår hektiske hverdag.

– Farge fungerer som en linse i vår digitale virkelighet. Forbrukeren lengter etter menneskelig interaksjon og sosiale forbindelser. Vi ønsker at den naturlige og oppmuntrende kvaliteten i fargen Living Coral – skal skape denne følelsen, sier Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Institute.

Les mer her: pantone.com >

Hvordan bruke årets farge 2019

Her er fem forskjellige fargepaletter som passer PANTONE 16-1546 Living Coral.

FOCAL POINT

SHIMMERING SUNSET

SYMPATICO

TRIPPY

UNDER THE SEA