Hvert år velger Pantone årets farge. For 2016 er det to farger; Rose Quartz og Serenity.

Lurer på hvordan motebildet til sommeren eller høsten 2016 vil se ut? Hvem er trendsetterne, og hvem bestemmer alt dette?

Årets farge 2016; Rose Quartz og Serenity

«Color of the Year», eller årets farge 2016 heter Rose Quartz og Serenity. Ifølge Pantone symboliserer de trygghet og sikkerhet. Fjorårets farge 2015 var Marsala, som symboliserte den natur, fortrolighet og stabilitet. For første gang er det en blanding av to nyanser – «Rose Quartz» og «Serenity» valgt som – PANTONE Color of the Year 2016.

Fargene skal gi «sjelefred og vellvære» som en motgift til dagens moderne påkjenninger. Pantone beskriver; Psykologisk oppfyller fargene fred, vår lengsel etter trygghet og sikkerhet. Sammenføyd er Rose Quartz og Serenity en balanse mellom en varmere rosa tone og den kjøligere rolige blå gir en beroligende følelse av orden og fred.

Rose Quartz er en overbevisende, men mild tone som formidler medfølelse og en følelse av ro. Serenity er vektløs og luftig, som blå himmel, og bringer følelser av pusterom og avslapning selv i turbulente tider.

Sammen skal Rose Quartz og Serenity demonstrere balanse mellom en varmer rose tone og rolig blå. Reflekterende, velvære, beroligende, orden og fred. Enten i myk eller hard overflate materiale, sammenkoblingen av Rose Quartz og Serenity bringer ro og avslapning. Tiltalende i alle utførelser, matt, metallic og blank. Fint sammen med sølv.

Pantone Inc. er kjent for sitt fargereferansesystem Pantone Matching System (PMS). Katalogen, finnes i flere varianter – men de fleste som jobber med farger og design kjenner den som «Pantoneviften». Den inneholder trykte prøver av 1114 farger, sammen med oppskrifter på hvordan trykkeriet kan blande seg fram til de tilsvarende trykkfargene ut fra 15 utgangsfarger. Firmaet tilvirker også fargestoffer for industrien, både til bruk i trykkfarger, maling, tekstiler og plast. Firmaet ble etablert i 1962.

Pantone Matching System benyttes også for å fastsette profilfarger i designmanualer eller profilhåndbøker. Den brukes også som offisielle referanse for bla. farger i flagg. Pantone fargekoder benyttes ikke bare i den grafiske bransjen, men også i mote/konfeksjon/tekstil-bransjen, arkitektur/interiør-bransjen, malings- og lakkindustrien, digital teknologi, plast og emballasjeindustri. Lawrence Herbert som er Pantones grunnlegger i 1963 – skapte det nå internasjonale Pantone-fargekodesystemet for å identifisere, matche og kommunisere farger. Pantone er kort oppsummert et standardisert og internasjonalt fargekodesystem for fargekommunikasjon mellom designere, produsenter, forhandlere og kunder.

Hvilke farger passer sammen med Rose Quartz og Serenity