Responsive nettsider

To infinity and beyond.

Hva er responsive nettsider?

Hva er responsive nettsider? Jo, siden tilpasses automatisk brukerens skjermflate. Helt perfekt – enten det er en smarttelefon, nettbrett eller en stasjonær datamaskin.

Hva er responsive nettsider? Ethan Marcotte innførte mai 2010 begrepet Responsive Web Design i en  artikkel. Her beskrev han teori og praksis bruken av responsive nettsider. Det forandret webdesign enda en gang. Mobilrevolusjonen har endret måten vi kommuniserer på.

I dag bruker du helt sikkert ulike skjermflater til å orientere deg på nettet. På jobben, en bærbar Mac, på en iPhone, iPad – eller på din nye smart TV. Nettsiden blir designet og utviklet slik at den tilpasses skjermen som blir brukt. Responsive nettsider flyter og strekker seg automatisk. Den ser bra ut uansett om det er på smarttelefon, nettbrett eller stasjonær datamaskin.

Google-oppdatering krever mobilvennlige sider

Et nettsted som ikke er mobiltilpasset eller responsivt, går glipp av treff og henvendelser.

Den 21. april 2015 endret Google sine søkealgoritmer. Nettsider som ikke er mobiltilpasset eller responsivt, blir nedprioriterert i ved søk i Google. Mobilvennlige sider vil da rankes høyere enn sider som ikke er kvalifisert som mobilvennlige.  Har du ikke responsive nettsider, vil du tape terreng mot konkurrenter som har.

Her er Google sine kriterier som brukes for å vurdere en side er mobilvennlig:

 1. Innholdet må være tilpasset skjermen uten å scrolle sidelengs eller forstørre.
 2. Unngå bruk av Flash som ikke støttes av mobile enheter.
 3. Teksten skal være lesbar.
 4. Linker og knapper må ha god nok avstand slik at det er enkelt å klikke på disse.

Ifølge Google, bruker 95% mobilen til å finne lokal informasjon. 75% av mobilsøk skjer hjemme eller (med mobilen) på jobb. Enten du blogger om favorittlaget, bruker nettsiden til å promotere arbeidsplassen, eller ditt lokale lag, eller å til selge produkter til potensielle kunder. Sørg for at alle besøkende får en god opplevelse på nettstedet ditt når de er på besøk – også fra sine mobile enheter.

Fortvil ikke. Har du en vanlig nettside eller en nettbutikk som ikke er mobiltilpasset, ta kontakt – så hjelper vi deg i gang. Bestill en demo, send en mail til post@dynamis.no eller ring oss på 91 66 15 87.

Nett, nett, nett

I følge Statistisk sentralbyrå (SSB) øker bruken av internett. Andelen av norske internettbrukere er på 85%. Aldri før har befolkningen gjennomsnittlig brukt så mye tid på internett per dag. Vi bruker mer tid på internett enn på TV, avis og radio. Økningen gjelder for begge kjønn og i alle aldersgrupper. Facebook er det nettstedet som nordmenn besøker mest, og ca. 80 prosent av all Facebooks trafikk går via mobil.

Fine nettsider er noe alle vil ha

Internett, web, nettet eller hjemmesider. Kjært barn har mange navn. Er det fra en mobil, iPad, PC eller Mac? Uansett – det verdensomspennende nettverket. Fra det ble alminnelig kjent omkring 1994 har nettet blitt allemannseie og hatt en utrolig utbredelse.

Joda, fine nettsider er noe alle vil ha. Men med stadig utvikling blir «den fine nettsiden» fort utdatert. Det krever mye av bedrifter og alle som ønsker å henge med. Dette toget går fort. Du kan være trygg på at vi til enhver tid tilbyr deg moderne løsninger. Solid kompetanse – til en fornuftig penge leverer vi komplette publiseringssystemer. Elegant å administrere. Enkelt, men avanserte løsninger, uten å måtte kunne beherske avanserte programmer.

Hva er responsive nettsider?

Hva er responsive nettsider? Vel, i «gamledager» lagde man nettsider som ikke var bredere enn 640×480 pixler. Det var den vanlig oppløsningen man kunne få på en skjerm. I dag er dette like gjerne 1920×1080. 640 pixler blir da bare en liten boks på skjermen. Responsivt Web Design (RWD) er en ny måte å lage nettsider på.

Statistikk viser at enkelte sider har over 70% av all sin trafikk fra mobile enheter. Dette igjen fører til et voksende behov for nytenkning når vi presenterer innhold. Med responsive nettsider kan man da feks. strukturere et eget innhold og menyer for mobile enheter. Det kan med tanke på å korte ned informasjon på mobilvarianten, da med bla. tydelig kontaktinfo, kart og adresse. Så kan du legge «fullversjonen» for surfingen via vanlig datamaskin.

 

Fordeler

 • Responsive nettsider tilpasser alle ulike skjermstørrelser og enheter
 • Unik brukeropplevelse på alle plattformer
 • Enkelt vedlikehold, kun en oppdatering til alle plattformer
 • Fremtidsvennlig

Sosialt

Hva betyr de nye medievanene for din kommunikasjon? Skal man forholde seg til alle de nye mediekanalene? Hvilket sosialt nettverk skal du velge – Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter eller YouTube? Og i så fall hvorfor og hvordan? Vi har bred erfaring fra både små og store organisasjoner – innen privat og offentlig virksomhet. Vi jobber løsningsorientert og er fleksibel. Med gode samarbeidsevner, stå på vilje og ansvarsbevissthet er vi kjent for å levere. Ta kontakt med oss for en «Responsive nettsider» demo og et uforpliktende møte.

Bra for SEO og anbefales av Google

Google anbefaler responsive nettsider eller responsivt webdesign. WordPress med responsive nettsider kan bety bedre rangeringer i søkemotorer av flere grunner:

 • Det er mer brukervennlig – For Google er relevans og god brukeropplevelse avgjørende. Klikk på tilbakeknappen er et tegn på at folk ikke finner det de vil ha. Det straffer Google deg for.
 • Du unngår problemer med duplikatinnhold. Tradisjonelle mobilsider legges gjerne på et separat m.domene, og innholdet «dupliseres». Google liker ikke duplikatinnhold, og kan straffe deg ved å tillegge sidene mindre vekt.
 • Alle lenkene går til samme nettsted. Inngående lenker er veldig viktig for god rangering i søkemotorer. Har du et eget mobilnettsted trenger du lenker til to nettsider. Med et responsivt nettsted slipper du å bekymre deg – alle lenker går til ett og samme sted. På mobilsøk kan det gi deg et fortrinn i forhold til konkurrenter som har mobilsider med få lenker.

Hvordan teste om en side er responsiv

Ta tak i hjørnet på nettleseren og gjør viduet mindre. Legg merke til hvordan nettsiden og elementene automatisk endrer seg etter størrelsen. Nettsiden justeres automatisk etter skjermstørrelsen. Om derimot elementene forsvinner utenfor ditt vinduet, slik at du feks. må til å scrolle sidelengs for å lese innholdet, er siden IKKE et responsivt design. En annen fordel er at man med responsive nettsider feks. kan strukturere en annen hovedmeny for de ulike variantene.

Dynamis ‘skreddersyr’ dine responsive nettsider

I dag «forventer faktisk» brukerne at nettstedet ditt fungerer og ser like bra ut enten de besøker det med PC/Mac, nettbrett eller på mobilen.  Kom med innspill og forslag, så hjelper vi deg med å lage en responsiv nettside eller blogg. Alle våre nettsider leveres i CMS, WordPress, et publiseringsverktøy. CMS er en forkortelse for Content Management System, altså et system som lar deg enkelt administrere innhold.

Hva er responsive nettsider? Vi vet ikke om du ble klokere, men lurer du på noe er det bare å ta kontakt med oss for en demo og et uforpliktende møte. Vi har kunder ikke bare i Trondheim eller Midt-norge, men i hele landet. Ring oss på 91 66 15 87, eller send oss en melding i skjemaet under.